Hoe gaat onze praktijk om met het coronavirus?

 

Wilt u vooraf aan uw afspraak én behandeling uzelf de volgende vragen stellen:

  • Heeft u nu corona?
  • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
  • Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
  • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
  • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, plotseling verlies van reuk, smaak of beide, benauwdheid of koorts (meer dan 38⁰C)?
  • Heeft u op dit moment huisgenoten/gezinsleden met koorts of benauwdheidsklachten?
  • Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)?
  • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Indien één van de vragen met ‘ja’ beantwoord  wordt, neem dan contact op met de praktijk. Deze vragenlijst vindt u ook terug in de herinnering van uw afspraak. 

Kinderen van 4 jaar en ouder met verkoudheidsklachten mogen de praktijk niet bezoeken. Kinderen tussen 0 en 3 jaar met milde verkoudheidsklachten mogen meekomen naar de praktijk, tenzij ze in contact zijn geweest met een corona patiënt of er binnen het huisgezin koorts/ benauwdheidsklachten zijn.

In verband met onze gezondheid, en de gezondheid van andere patiënten, vragen wij u eerlijk te antwoorden. Wanneer u pijn heeft, en er sprake is van corona gerelateerde symptomen, nemen wij extra maatregelen om u toch te kunnen behandelen.

De wachtkamer is zo ingedeeld, dat u 1,5 meter afstand kunt houden tot andere patiënten. Voor gezinnen zijn er speciale zitplaatsen, zodat u bij elkaar kunt blijven. Deze kunt u vinden op de bank en achterin de wandelgang.

Er is helaas geen lectuur of kinderhoek meer in de wachtkamer aanwezig.

Bij binnenkomst vragen wij u de handen te desinfecteren met handalcohol. Na het desinfecteren willen wij u vragen zo min mogelijk aan te raken. Toch uw telefoon even gecheckt? Desinfecteer uw handen nogmaals voordat u de behandelkamer inloopt!

De toiletten zijn toegankelijk, we verzoeken u na een toiletbezoek de toilet te desinfecteren.

Wij vragen u een eventuele jas mee te nemen naar de behandelkamer en daar op te hangen.

Heeft u een afspraak met meerdere gezinsleden?
Wij willen u vragen plaats te nemen op de bank in de wachtkamer of achterin de wandelgang, en daar ook allemaal te blijven zitten totdat u naar binnen wordt geroepen. Gezinsleden mogen tegelijk de behandelkamer in.

Kom zo veel mogelijk alleen. Is er begeleiding nodig of heeft u beiden een afspraak, dan gaat de begeleider mee de behandelkamer in. Liever niet achterblijven in de wachtkamer in verband met de beperkte ruimte daar. Uiteraard moet de begeleider ook op de bovenstaande vragen ‘ja’ kunnen antwoorden. Wij willen de begeleider vragen plaats te nemen op de stoel in de hoek van de behandelkamer.

De tandartsen en assistentes geven u geen hand ter begroeting.

Wij zullen deuren voor u openen en sluiten.

De tandartsen en assistentes dragen continue een mondmasker. Afhankelijk van de soort behandeling wordt door sommigen ook een Face Shield (een spatscherm dat het gehele gezicht bedekt) gedragen.

Tijdens behandelingen wordt mogelijk een rubberdam gebruikt.

De handen van de medewerkers worden zeer regelmatig gewassen en/of gedesinfecteerd. Materialen en instrumenten die in aanraking komen met patiënten worden met handschoenen gepakt, en zorgvuldig gereinigd.

Als u de behandelkamer verlaat, wordt de kamer schoongemaakt en gedesinfecteerd.

 

Laatst bijgewerkt: 29-04-2021.