Icon infiltratie concept

Het is binnen onze praktijk mogelijk om vlekken op de voortanden te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Deze behandeling met Icon werkt op basis van infiltratie van de witte vlek. Hierbij trekt een vloeibare stof van buiten af in de tand. Bij Icon wordt er ook niet aan de tand geslepen of geboord en blijft het tandglazuur behouden.

Witte of donkere vlekken kunnen ontstaan door een verkeerde aanmaak van het glazuur. Nog voor de doorbraak van de tanden is dit dan al aanwezig. Er kunnen ook vlekken ontstaan na een periode van slechte mondhygiëne of brackets (slotjesbeugel). Beide soorten vlekken zijn te behandelen.

Samen met u kijken we naar uw wensen en de technische mogelijkheden om tot een juist behandelplan te komen. Vraag gerust naar de mogelijkheden van de Icon infiltratie behandeling die uitgevoerd wordt door Jeanine Ruiter in nauwe samenwerking met een assistente.


Voorbeeld 1
Door de oorspronkelijke glazuuraanmaak was de kleur van dit gebit niet zoals gewenst en waren er storende vlekken op de voortanden aanwezig. Door eerst de tanden te bleken en ze daarna met Icon te behandelen is er tot een mooi resultaat gekomen. Zonder boren, zonder pijn!

Begin situatie
Resultaat na bleekbehandeling
Eindresultaat


Voorbeeld 2
Een witte vlek op een enkele voortand is in deze casus behandeld zonder vooraf te bleken. En ook hier weer een mooi resultaat zonder boren, zeer weefselvriendelijk.


Voorbeeld 3
Door een fout in de aanmaak van het glazuur was er een storend defect ontstaan in het glazuur van deze linker voortand. Door dit behandelen met Icon en daarna nog een dun laagje vulmateriaal aan te brengen, durfde deze jonge patiënt weer breeduit te lachen.