Wie doet wat?

Binnen het tandheelkundig team zijn er verschillende functies. Van een aantal vindt u hieronder en korte uitleg.

Vooraf aan, tijdens en na de behandeling voeren assistentes tal van werkzaamheden uit. Ze werken nauw samen met de tandarts en hebben als hoofddoel de behandelingen zo prettig en efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Vrijwel alle assistentes in onze praktijk zijn preventieassistente. Dit betekend dat ze, naast bovengenoemde, ook zelfstandig patiëntbehandelingen uitvoeren. Ze helpen patiënten bij het voorkomen en het behandelen van eenvoudige tandvleesproblemen, zoals bloedend tandvlees, tandsteen en aanslag op de tanden. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in het geven van voorlichting en leggen ze sealants (een beschermend laklaagje in de groeven van kiezen).
De assistente kan ook delen van behandelingen overnemen, zoals het geven van verdoving.

Een mondhygiënist is opgeleid voor het behandelen van complexe tandvleesproblemen, zoals ontstekingen van de steunvezels van tanden en kiezen (parodontitis). Er is geen mondhygiënist aanwezig in onze praktijk. Indien uw gebitssituatie hierom vraagt verwijzen we u door naar een mondhygiënist.

De tandartsen houden de regie over de gehele behandeling. Een eventuele voorkeur kunt u doorgeven aan een van de assistentes.