Teamwork bij Tandartsenpraktijk Kapelle

Ons samenwerken heeft als doel u de beste behandeling te bieden. Daarvoor worden taken aan elkaar overgedragen en overleggen we met elkaar.
Hieronder leest u meer over de mensen in ons team. Voor de uitleg over de verschillende functies vindt u hier informatie.

 

Jan Pieter Ruiter
Tandarts met extra vaardigheden binnen de implantologie en kleine mondchirurgie.

In 2002 ben ik in Amsterdam als tandarts afgestudeerd. Hierna heb ik 4 jaar als tandarts bij defensie gewerkt. Tijdens deze 4 jaar heb ik ook een jaar gewerkt bij de afdeling kaakchirurgie in Nijmegen om goed voorbereid te zijn op het tandheelkundig werk tijdens een militaire uitzending. In 2004 ben ik in Irak geweest wat een indrukwekkende ervaring was.

Van 2006 tot 2010 heb ik in een enthousiaste groepspraktijk in Garderen gewerkt waar ik in aanraking gekomen ben met implantologie.
Vanaf 2010 tot juni 2015 heb ik in Krabbendijke, ’s Gravenpolder en Vlissingen gewerkt. Vanwege de uitbreiding van onze eigen praktijk werk ik nu alleen nog in Kapelle.

Ik ben aanwezig in de praktijk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagmorgen.

BIG-registratienummer: 99057989202
Ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Jeanine Ruiter-Rijksen
Tandarts met extra vaardigheden binnen de kindertandheelkunde.

In 2007 ben ik als tandarts afgestudeerd in Nijmegen. Na mijn studie heb ik als tandarts gewerkt in een praktijk in Amersfoort en in een praktijk voor kindertandheelkunde in Barneveld. Daarnaast heb ik cursussen gegeven aan tandartsassistenten en lesmateriaal ontwikkeld voor de opleiding tot tandartsassistente.

Vanaf 2010 heb ik als medewerker gewerkt in een praktijk in Hoogerheide. Hier ben ik in 2013 gestopt om me volledig op de werkzaamheden in onze eigen praktijk in Kapelle te richten omdat deze, sinds de opening in 2012, steeds verder uitbreidt.

Door in verschillende praktijken waar te nemen leer je veel van de collega’s waar je mee samen werkt. Bovendien heeft iedere praktijk zijn eigen visie en organisatievorm waardoor je gevormd wordt in je eigen visie.

Ik werk in de praktijk op dinsdagmorgen, woensdag en vrijdag.

BIG-registratienummer: 59067033302
Ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Anouk Dekker
Tandarts

In de zomer van 2018 ben ik afgestudeerd als tandarts aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik op een wetenschappelijke manier geleerd om tandheelkundige afwijkingen te herkennen en te behandelen. Hierbij heb ik extra aandacht besteed aan kroon- en brugwerk en wortelkanaalbehandelingen.

Na 6 jaar weg geweest te zijn uit het Zeeuwse ben ik blij weer terug te zijn.
Ik kijk ernaar uit om kennis met u te maken en u van dienst te zijn.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

BIG-registratienummer: 69924396402 
Ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Emily van Dijke
Preventieassistent

Sinds 2005 ben ik werkzaam als tandartsassistente, sinds 2009 als preventieassistente en sinds 2014 als paro-preventieassistente. Ik ben op maandag en dinsdag in de praktijk. 

Ik assisteer bij de tandarts, en als paro-preventieassistente voer ik, in opdracht van de tandarts, behandelingen zelfstandig uit. Voorbeelden van behandelingen die door mij uitgevoerd kunnen worden zijn het reinigen en polijsten van uw gebit, het geven van voorlichting om uw mond gezond te krijgen en te houden, en sealen bij kinderen.

Jacqueline Sinke
Preventieassistent

Sinds 2004 ben ik werkzaam als tandartsassistente en per 1 april 2013 versterk ik het team bij Tandartsenpraktijk Kapelle. Ik ben de hele week, behalve op donderdagmiddag, aanwezig in de praktijk.

Mijn taken zijn onder andere het assisteren van de tandarts aan de stoel bij verschillende behandelingen, afspraken maken en het steriliseren van de instrumenten. Ook mag ik in opdracht van de tandarts zelfstandige behandelingen uitvoeren zoals o.a. het reinigen en polijsten van het gebit, afdrukken nemen en sealen bij kinderen.

Nelleke van Moolenbroek
Preventieassistent

Sinds het voorjaar van 2014, direct na het afronden van mijn opleiding tot tandartsassistente, ben ik werkzaam bij Tandartsenpraktijk Kapelle. Sinds februari 2017 werk ik ook als preventieassistente in de praktijk.

Ik ben aanwezig in de praktijk op maandag, dinsdagmorgen, woensdag, om de week de donderdagmorgen en de vrijdag. U kunt mij vinden achter de balie of aan de behandelstoel naast de tandarts. Ook mag ik, in opdracht van de tandarts, zelfstandige behandelingen uitvoeren zoals het verwijderen van tandsteen en het geven van adviezen en instructies.

 

Carla van Anrooij
Preventieassistent

Sinds mijn eindstage in februari 2015 werk ik als tandartsassistente bij Tandartsenpraktijk Kapelle. In februari 2017 heb ik mijn diploma tot preventieassistente gehaald. Daardoor mag ik ook zelfstandige behandelingen uitvoeren.

Ik werk op dinsdag, woensdag en om de week op de vrijdag in de praktijk. Ik assisteer de tandarts aan de stoel, doe het werk daaromheen, of zit aan de balie. Daarnaast mag ik, in opdracht van de tandarts, ook zelfstandige behandelingen uitvoeren. Voorbeelden van zelfstandige behandelingen die ik kan uitvoeren zijn het verwijderen van tandsteen en aanslag, en het geven van instructies.

 


Carola van Raam
Preventieassistent

Carola is op dit moment met zwangerschapsverlof.

Sinds juni 2009 ben ik werkzaam als tandartsassistente en per 8 november 2019 versterk ik het team bij Tandartspraktijk Kapelle. Sinds december 2012 werk ik ook als preventieassistente.

Ik werk de hele week, behalve op de dinsdag, in de praktijk. Ik assisteer de tandarts aan de stoel, doe het werk eromheen. Ook mag ik, in opdracht van de tandarts, zelfstandige behandelingen uitvoeren.  Voorbeelden van de zelfstandige behandelingen zijn: het verwijderen van tandsteen en het geven van adviezen en instructies.

 

Jolijn Vermue
Preventieassistent

Sinds 2011 ben ik werkzaam als tandartsassistente, sinds 2012 als preventieassistente en sinds 2017 als paro-preventieassistente.
Per 1 oktober 2020 versterk ik het team van Tandartsenpraktijk Kapelle. Ik ben de hele week aanwezig in de praktijk.

Mijn taken zijn onder andere het assisteren van de tandarts aan de stoel, het steriliseren van de instrumenten en als paro-preventieassistente voer ik, in opdracht van de tandarts behandelingen, zoals de gebitsreiniging, sealen bij kinderen en het geven van voorlichting zelfstandig uit.

 

Marleen Dingemanse
Preventieassistent

Sinds juni 1997 ben ik werkzaam als tandartsassistente, sinds eind 2000 ook als preventieassistente. 
Per 1 november 2020 versterk ik het team bij Tandartsenpraktijk Kapelle. 

Mijn werkzaamheden bestaan uit het assisteren bij diverse behandelingen aan de stoel. Daarnaast is het geven van voorlichting en adviezen over mondgezondheid, het reinigen en polijsten van het gebit en het sealen bij kinderen een belangrijke taak voor mij als preventieassistente. Ook mag ik in opdracht van de tandarts foto’s en afdrukken maken. 
Mijn werkdagen zijn dinsdag, donderdag en om de week de vrijdagmorgen. 

 

Melanie Nieuwenhuize
Stagiaire

Op dit moment loopt Melanie stage in de praktijk.
Ze versterkt ons team vanaf begin 2020 tot en met juni 2021. 
We vinden het belangrijk dat een tandartsassistent in opleiding praktijkervaring op kan doen.

De  werkdagen van Melanie zijn maandag, dinsdag en woensdag. Ze assisteert de tandartsen en doet het werk daar omheen. 


Wie doet wat?

Binnen het tandheelkundig team zijn er verschillende functies. Van een aantal vindt u hieronder en korte uitleg.

Vooraf aan, tijdens en na de behandeling voeren assistentes tal van werkzaamheden uit. Ze werken nauw samen met de tandarts en hebben als hoofddoel de behandelingen zo prettig en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Preventieassistentes helpen patiënten bij het voorkomen en het behandelen van eenvoudige tandvleesproblemen, zoals bloedend tandvlees, tandsteen en aanslag op de tanden. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in het geven van voorlichting en leggen ze sealants (een beschermend laklaagje in de groeven van kiezen).

Een mondhygiënist is opgeleid voor het behandelen van complexe tandvleesproblemen, zoals ontstekingen van de steunvezels van tanden en kiezen (parodontitis). Er is geen mondhygiënist aanwezig in onze praktijk. Indien uw gebitssituatie hierom vraagt verwijzen we u door naar een mondhygiënist.

De tandartsen houden de regie over de gehele behandeling. In principe wordt u zoveel mogelijk door één tandarts gezien en behandeld. Vanwege de agendaplanning kan het voorkomen dat dit niet altijd lukt. Een eventuele voorkeur kunt u doorgeven aan een van de assistentes.