Teamwork bij Tandartsenpraktijk Kapelle

Ons samenwerken heeft als doel u de beste behandeling te bieden. Daarvoor worden taken aan elkaar overgedragen en overleggen we met elkaar.
Hieronder leest u meer over de mensen in ons team. Voor de uitleg over de verschillende functies vindt u hier informatie.

 

Jan Pieter Ruiter
Tandarts met extra vaardigheden binnen de implantologie en kleine mondchirurgie.

In 2002 ben ik in Amsterdam als tandarts afgestudeerd. Hierna heb ik 4 jaar als tandarts bij defensie gewerkt. Tijdens deze 4 jaar heb ik ook een jaar gewerkt bij de afdeling kaakchirurgie in Nijmegen om goed voorbereid te zijn op het tandheelkundig werk tijdens een militaire uitzending. In 2004 ben ik in Irak geweest wat een indrukwekkende ervaring was.

Van 2006 tot 2010 heb ik in een enthousiaste groepspraktijk in Garderen gewerkt waar ik in aanraking gekomen ben met implantologie.

Vanaf 2010 tot juni 2015 heb ik in Krabbendijke, ’s Gravenpolder en Vlissingen gewerkt. Vanwege de uitbreiding van onze eigen praktijk werk ik nu alleen nog in Kapelle.

BIG-registratienummer: 99057989202

 

Jeanine Ruiter-Rijksen
Tandarts met extra vaardigheden binnen de kindertandheelkunde.

In 2007 ben ik als tandarts afgestudeerd in Nijmegen. Na mijn studie heb ik als tandarts gewerkt in een praktijk in Amersfoort en in een praktijk voor kindertandheelkunde in Barneveld. Daarnaast heb ik cursussen gegeven aan tandartsassistenten en lesmateriaal ontwikkeld voor de opleiding tot tandartsassistente.

Vanaf 2010 heb ik als medewerker gewerkt in een praktijk in Hoogerheide. Hier ben ik in 2013 gestopt om me volledig op de werkzaamheden in onze eigen praktijk in Kapelle te richten omdat deze, sinds de opening in 2012, steeds verder uitbreidt.

Door in verschillende praktijken waar te nemen leer je veel van de collega’s waar je mee samen werkt. Bovendien heeft iedere praktijk zijn eigen visie en organisatievorm waardoor je gevormd wordt in je eigen visie.

BIG-registratienummer: 59067033302

 

Emily van Dijke
Preventieassistent

Sinds 2005 ben ik werkzaam als tandartsassistente, sinds 2009 als preventieassistente en sinds 2014 als paro-preventieassistente. Ik ben op woensdag en vrijdag in de praktijk.

Ik assisteer bij de tandarts, en als paro-preventieassistente voer ik, in opdracht van de tandarts, behandelingen zelfstandig uit. Voorbeelden van behandelingen die door mij uitgevoerd kunnen worden zijn het reinigen en polijsten van uw gebit, het geven van voorlichting om uw mond gezond te krijgen en te houden, en sealen bij kinderen.

 

Jacqueline Sinke
Preventieassistent

Sinds 2004 ben ik werkzaam als tandartsassistente en per 1 april 2013 versterk ik het team bij Tandartsenpraktijk Kapelle. Ik ben de hele week aanwezig in de praktijk.

Mijn taken zijn onder andere het assisteren van de tandarts aan de stoel bij verschillende behandelingen, afspraken maken en het steriliseren van de instrumenten. Ook mag ik in opdracht van de tandarts zelfstandige behandelingen uitvoeren zoals o.a. het reinigen en polijsten van het gebit, afdrukken nemen en sealen bij kinderen.

 

Nelleke van Moolenbroek
Preventieassistent

Sinds het voorjaar van 2014, direct na het afronden van mijn opleiding tot tandartsassistente, ben ik werkzaam bij Tandartsenpraktijk Kapelle. Sinds februari 2017 werk ik ook als preventieassistente in de praktijk.

Ik ben de hele week, behalve op de dinsdagmiddag, aanwezig in de praktijk. U kunt mij vinden achter de balie of aan de behandelstoel naast de tandarts. Ook mag ik, in opdracht van de tandarts, zelfstandige behandelingen uitvoeren zoals het verwijderen van tandsteen en het geven van adviezen en instructies.

 

Carla van Anrooij
Preventieassistent

Sinds mijn eindstage in februari 2015 werk ik als tandartsassistente bij Tandartsenpraktijk Kapelle. In februari 2017 heb ik mijn diploma tot preventieassistente gehaald. Daardoor mag ik ook zelfstandige behandelingen uitvoeren.

Op dinsdag, woensdag en vrijdagochtend werk ik in de praktijk. Ik assisteer de tandarts aan de stoel, doe het werk daaromheen, of zit aan de balie. Daarnaast mag ik, in opdracht van de tandarts, ook zelfstandige behandelingen uitvoeren. Voorbeelden van zelfstandige behandelingen die ik kan uitvoeren zijn het verwijderen van tandsteen en aanslag, en het geven van instructies.

 

Wie doet wat?

Binnen het tandheelkundig team zijn er verschillende functies. Van een aantal vindt u hieronder en korte uitleg.

Vooraf aan, tijdens en na de behandeling voeren assistentes tal van werkzaamheden uit. Ze werken nauw samen met de tandarts en hebben als hoofddoel de behandelingen zo prettig en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Preventieassistentes helpen patiënten bij het voorkomen en het behandelen van eenvoudige tandvleesproblemen, zoals bloedend tandvlees, tandsteen en aanslag op de tanden. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in het geven van voorlichting en leggen ze sealants (een beschermend laklaagje in de groeven van kiezen).

Een mondhygiënist is opgeleid voor het behandelen van complexe tandvleesproblemen, zoals ontstekingen van de steunvezels van tanden en kiezen (parodontitis). Er is geen mondhygiënist aanwezig in onze praktijk. Indien uw gebitssituatie hierom vraagt verwijzen we u door naar een mondhygiënist.

De tandartsen houden de regie over de gehele behandeling. In principe wordt u zoveel mogelijk door één tandarts gezien en behandeld. Vanwege de agendaplanning kan het voorkomen dat dit niet altijd lukt. Een eventuele voorkeur kunt u doorgeven aan een van de assistentes.